Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Een must voor iedere leidinggevende.

Training functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren

Als leidinggevende doe je er natuurlijk alles aan om het functioneren van je medewerkers te optimaliseren. Functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn hierbij belangrijke instrumenten. Zowel de leidinggevende als de medewerker ervaren deze gesprekken vaak als een niet alledaags onderdeel van de functie.

In de training ‘Functionerings- en beoordelingsgesprekken’ leer je hoe je deze gesprekken het beste aan en in kunt gaan. Je ontwikkelt je gespreksvaardigheden en leert hoe je maximaal rendement uit deze gesprekken kunt halen.

Naast korte theoretische inleidingen biedt de training vooral veel praktische oefeningen en inzichten. Na de eerste trainingsdag krijg je van de trainer een opdracht mee. Hiermee kun je de nieuw verworven vaardigheden in de praktijk brengen. Aan het begin van de tweede dag worden je ervaringen besproken. Op de tweede dag helpt een trainingsacteur om de eigen praktijksituatie zo goed mogelijk na te bootsen en te oefenen. De training is het meest effectief wanneer je tussen de twee training dagen een functionerings- of beoordelingsgesprek met één van je medewerkers plant.

 

Training functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren.

Resultaat

Na afloop van de training weet je hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken beter kunt voorbereiden en plannen. Je beheerst de vaardigheden die nodig zijn om deze gesprekken effectief te kunnen voeren. Bovendien ben je beter getraind in voor jou lastige situaties bij functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Home ASBR

Voor wie?

Leidinggevenden die functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren. Je opleidingsniveau is voor deze training niet direct relevant. Om succesvol deel te nemen aan de training is enige ervaring in het voeren van functionele gesprekken wel gewenst.

Aanpak en inhoud

De training bestaat uit 2 dagen. Voorafgaand aan de training vindt een persoonlijke intake plaats.

Tijdens de training leer je op een professionele manier functionerings- en beoordelingsgesprekken te voeren. Je leert feedback te geven over de voortgang van professionele ontwikkeling en werkresultaten. Je leert zowel positieve als negatieve beoordelingen te geven en daarbij je eigen koers te handhaven.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • Verschillen tussen functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • Gespreksmodel: functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • Communicatieve vaardigheden: luisteren, samenvatten en doorvragen
  • De regels van feedback geven
  • Valkuilen bij het beoordelen van een medewerker
  • Reële doelen stellen, heldere afspraken maken (SMART)
  • Gesprekken oefenen met de trainingsacteur
Trainingen ASBR

Praktische informatie

Maximaal 8 personen per groep.
Plaats: onze eigen trainingslocatie in Eelde.

Deze training bieden wij ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Benieuwd wanneer je deze training kunt volgen of heb je andere vragen?

Gekwalificeerde trainers en trainingsacteurs