Tooling Holland B.V. is een internationaal georiënteerde gereedschapsmakerij in Emmen. De komende jaren gaat Tooling Holland flink investeren, zowel in machines, gebouwen als personeel. Eind 2018 zullen er bijvoorbeeld twee nieuwe volautomatische freescentra in gebruik worden genomen. Ook staat uitbreiding van de productielocatie èn een personele groei van bijna 20% op stapel. Hiervoor organiseren we 26 mei van 9:00 tot 13:00 aanstaande een OPEN DAG voor SOLLICITANTEN.

Route

  • Edwin Klomp
  • 06-55194295
  • e.klomp@asbr.nl

Bij Tooling Holland B.V. kan iedere techneut zijn lol op! Dagelijks zijn ruim 60 ondernemende medewerkers samen bezig met techniek, innovatie en bijzondere klantvragen. Dit kan ook niet anders als je al meer dan 35 jaar gespecialiseerd bent in het ontwikkelen en vervaardigen van hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor de kunststofverwerkende industrie. Productgroepen voor de hoogwaardige matrijzen zijn bijvoorbeeld fittingen, kratten & containers, dunwandige verpakkingen en PET preforms. Zie ook:

Het realiseren van meer capaciteit, flexibiliteit, efficiency, kostenreductie, samenwerking, hogere automatiserinsgraad en verdere interne specialisatie zijn de komende jaren kernbegrippen. Tooling Holland richt zich op de meest ideale combinatie van volcontinu produceren, machine-mens interface, smart industry en vakmanschap.

www.toolingholland.nl

Vacatures voor de OPEN DAG voor SOLLICITANTEN

Planner (1 vacature)

Jij zorgt ervoor dat onze machines en mensen efficiënt worden ingezet, we doen dit het liefst in één keer goed! Op basis van 3D tekeningen en CAD-files beoordeel je welke bewerkingen er noodzakelijk zijn. Na jouw beoordeling en eventueel overleg met collega’s, bepaal je de bewerkingsmethodiek en materiaalbenodigdheden. Hierna plan je de bewerkingen, uren, route en capaciteit in. Je controleert de voortgang qua uren en planning, zodat er geen leegloop en stilstand ontstaat.

Service Engineer (1 vacature)

Wil jij de inzet en werking van spuitgietmatrijzen van dichtbij meemaken? Dan is deze ambulante rol jou op het lijf geschreven. Je test matrijzen, zowel bij de klant op locatie als op de eigen spuitgietmachine van Tooling Holland. Je verhelpt technische problemen bij klanten, voert testen uit en voert revisiewerkzaamheden uit. Als onderdeel van jouw werk assembleer en demonteer je matrijzen, hierdoor blijf je de inhoudelijke specialist.

CAD Engineers (3 vacatures)

Je vertaalt klantspecifieke eisen en -wensen in complete matrijsspecificaties en gereedschappen. Binnen projecten richt je je bijvoorbeeld op het ontwerpen, construeren en de (detail)engineering van spuitgietmatrijzen, alles binnen het 3D tekenpakket SolidWorks. Je assisteert eventueel bij het vervaardigen van CAM-programma’s. Je bent werkzaam op de afdeling Engineering.

CAM Programmeurs (2 vacatures)

Wil jij dagelijks werken met moderne CNC-machines? Bij Tooling ben je de specialist die het machinepark programmeert, voorbereidt en instelt om de gewenste matrijzen of gereedschappen te produceren. Jouw doel is het opleveren van een eindproduct dat tot in de puntjes klopt, op tijd klaar is en tegen de afgesproken kosten gemaakt is. Je werkt vandaar zeer nauw samen met de afdeling Engineering.

Machineoperators CNC – draaier/frezer (2 vacatures)

Altijd al willen werken met moderne CNC apparatuur? Dit is je kans! Jij stelt moderne machines in, programmeert de bewerking en volgt het proces op de voet. Je bent specialist op het gebied van bewerkingstechnieken (draaien en/of frezen) en bepaalt de meest optimale routing en bewerking. De specificaties en tekeningen bepalen jouw aanpak, je bewaakt toleranties en kwaliteit. Je werkt eind 2018 ook aan de nieuwe machines van Tooling Holland.

Reserveer alvast jouw plek!

Tooling bv reserveer

Manager Engineering

Je staat samen met jouw afdeling Engineering (7 personen) dagelijks garant voor maximaal toegevoegde waarde. Je denkt vanuit standaarden en modulaire engineeringsconcepten optimaal mee met de klant. Je richt je op het stroomlijnen en optimaliseren van processen, waarbij de technisch geavanceerde oplossingen in verband staan met rendement en levertijd. De input van jouw afdeling is op alle fronten ‘direct raak’.

Senior Constructeur/ Mechanical Engineer

Je vertaalt klantspecifieke eisen en -wensen in complete matrijsspecificaties. Jij bent vanuit jouw vakkennis ‘in the lead’ voor een specifieke productgroep binnen de afdeling Engineering. Functioneel en operationeel stuur je als meewerkend voorman 2 tot 3 Engineers aan, met wie je binnen de projecten nauw optrekt qua construeren en engineering van spuitgietmatrijzen. Het betreft een binnendienstfunctie met contacten met klanten, leveranciers en externe tekenbureaus.