Wanneer je gaat voor “the perfect match”

Selectie assesmentMet een selectie assessment de juiste man of vrouw op de juiste plaats dat is natuurlijk het doel. Het maken van de juiste match is echter een verantwoordelijke en complexe zaak, die vaak wordt onderschat. Want hoe vaak komt het niet voor dat een geselecteerde kandidaat de verwachtingen uiteindelijk niet waarmaakt?

Er zijn voorbeelden te over…
Wellicht heeft u er zelf ook ervaring mee en weet u hoeveel tijd en geld hiermee verloren kan gaan.

100% garantie valt nooit te geven op een selectie assessment, maar de kans op een goede match valt wel te maximaliseren

Hoe? Met een selectie assessment van ASBR!

Hoe werkt een selectie assessment

Een selectie assessment geeft inzicht in hoe iemand hoogstwaarschijnlijk kan of gaat functioneren in de toekomstige functie. Met een psychologisch onderzoek wordt doelgericht en objectief informatie verzameld over capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden. Om gedrag en vaardigheden in kaart te brengen worden, naast psychologisch onderzoek, ook praktijksimulaties ingezet. Zo ontstaat een goed inzicht in de capaciteiten en het werkelijke gedrag in de toekomstige functie.

Hoe ziet een selectie assessment eruit?

Hoe een selectie assessment eruit komt te zien hangt altijd af van de functie waarop gesolliciteerd wordt:

  • Zo zal voor een leidinggevende functie uiteraard getest worden op leiderschapskwaliteiten.
  • Bij andere functies kan bijvoorbeeld meer de nadruk worden gelegd op de aanwezigheid van analytische vaardigheden of het kunnen stellen van prioriteiten.

Er is sowieso een uitgebreide voorbereiding met de opdrachtgever, om de vragen helder te krijgen en te achterhalen wat het functieniveau en de bijbehorende competenties zijn.

Daarna krijgt de kandidaat een uitnodiging voor de assessmentdag. Tijdens de dag krijgt de kandidaat gerichte testen rondom persoonlijkheid, capaciteiten, motivatie en interesses voorgelegd. Ook wordt hij of zij geïnterviewd door een psycholoog (ASBR werkt conform de richtlijnen van het NIP).