Het nieuwe werven

Jouw ambitie. Jouw toekomst.

Het nieuwe werven

ASBR pretendeert ‘leidend en innovatief’ te zijn. Een concreet voorbeeld vinden we binnen recruitment, waar #hetnieuwewerven zijn definitieve plek ingenomen binnen innovatief recruitment en een slagvaardig en transparanter sollicitatieproces.  

Sollicitanten willen steeds vaker “eerst kennismaken, dan pas solliciteren”. Niet langer alleen maar reageren op een stukje tekst of direct “in de pen klimmen”. Ze willen eerst sfeer proeven, medewerkers spreken en inschatten wat de loopbaanmogelijkheden zijn, om vervolgens te besluiten of ze gaan reageren op een vacature.

Laagdrempelige procedures en een nieuw soort open dagen voor sollicitanten winnen terrein. Dit concept zet ASBR al langere tijd in en wij hebben dit in de afgelopen periode steeds verder verfijnd onder #hetnieuwewerven.

Wij kregen hiervoor zelf landelijk veel (pers)aandacht en werden opgenomen in de bestsellers van Aaltje Vincent, omdat #hetnieuwewerven recht doet aan het serieus nemen van de sollicitant én omdat het een zeer effectief ingezet kan worden bij meervoudige vacatures en grote (uitbreidings-)projecten.

Eerst kennismaken, dan pas solliciteren

Het succes van #hetnieuwewerven heeft een onderliggende reden die te maken met een evolutie binnen recruitment. Kandidaten weigeren namelijk langer een motivatiebrief te schrijven zonder dat ze weten welke ontwikkelmogelijkheden er zijn of weten waar ze nu echt op reageren. Daar voorziet de formule in; laagdrempelig en informatief. Eerst kennismaken met het bedrijf, medewerkers en managers. Pas daarna besluiten of je solliciteert. Hier heeft men behoefte aan. Vragen van kandidaten gaan over de sfeer, de ontwikkelmogelijkheden, de projecten waar ze mee te maken krijgen of de werk-privé balans. Niet langer over geld of promotiemogelijkheden in de verkeerde zin van het woord. Laat staan over functietitels. Wel over persoonlijke ontplooiing, duurzaamheid, zingeving en ontwikkeling.

Naast de begeleiding van de W&S van enkelvoudige vacatures, zoals we dat al vanaf 1991 doen, blijkt #hetnieuwewerven met name een goed werkende methodiek bij meervoudige, soms wel tientallen, vacatures.

het-nieuwe-werven ASBR
het-nieuwe-werven ASBR
het-nieuwe-werven ASBR
het-nieuwe-werven ASBR