Hoe houd je medewerkers “fit for the future”?

Door de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt wordt ons steeds vaker de vraag gesteld hoe organisaties de duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunnen vergroten. Een aantal beroepsgroepen zal de komende jaren qua functie-inhoud sterk wijzigen of zelfs komen te vervallen. Door te investeren in de loopbaan van medewerkers maken organisaties zich als werkgever aantrekkelijk én zijn ze met wendbare medewerkers beter voorbereid op de toekomst.

ASBR verzorgde afgelopen jaren al meerdere modules binnen een innovatief loopbaanprogramma voor ruim 50 medewerkers van de Provincie Overijssel. Vorige maand kreeg de helft van deze groep middelen aangereikt om het roer in eigen handen te nemen. Actualiteiten op het gebied van loopbaan- en carrièreplanning werden op een interactieve manier gespiegeld en gedeeld. Soms confronterend, maar altijd constructief en eigenaarschap stimulerend. Er werd stilgestaan bij reële toekomstperspectieven, de inzet van kernkwaliteiten, sterrollen en talenten waarmee de medewerkers de komende jaren het verschil kunnen gaan maken en een optimale bijdrage kunnen blijven leveren aan het succes van de organisatie.

Wil je meer informatie ontvangen over onze loopbaanprogramma’s? Laat het ons weten. Wij reageren graag op je specifieke vraag.