Voorafgaand aan ieder traject is een uitgebreide kennismaking een must. Als kandidaat wil je er gevoel bij hebben en moet er een klik zijn met de adviseur van ASBR . Een oriënterend gesprek vooraf is daarom altijd vrijblijvend en kosteloos. Het accent ligt op kennismaken en het inventariseren van wat jij aan begeleiding nodig hebt. Het gaat erom dat je een goed beeld krijgt van wat ASBR voor jou kan betekenen. Je krijgt een realistisch en passend advies van ons voor een mogelijk vervolgtraject.

Modulaire begeleiding

Modulaire begeleiding is zeer geschikt wanneer je wel begeleiding nodig hebt, maar wanneer je geen behoefte hebt aan een volledig outplacementtraject. Je kunt kiezen uit meerdere losse modules. Een overzicht van alle beschikbare modules:

Loopbaan oriëntatiegesprek

Het doel van dit gesprek is te komen tot heroriëntatie rond je toekomstige loopbaan en het verkrijgen van nieuw perspectief. De aandacht gaat uit naar de situatie zoals die nu is en de impact hiervan op jou. Daarbij gaat de aandacht uit naar de achtergrond van in het verleden gemaakte loopbaankeuzes, je kwaliteiten, je interesses en ambities. ASBR werkt met ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs. De duur van dit gesprek is anderhalf uur.

Loopbaanonderzoek

Een loopbaanonderzoek geeft een helder beeld van je potentieel en duurt een hele dag. Er ontstaat een helder zicht op je capaciteiten, je vaardigheden, je persoonlijkheid, je achtergrond, je affiniteiten en interesses en passende loopbaanrichtingen. Op basis hiervan kan een gerichte keuze gemaakt worden met betrekking tot een ander beroep of een andere functie.

Loopbaancoachingsgesprekken

Wanneer je moeite hebt om zelfstandig antwoorden op loopbaanvragen te vinden of concrete stappen te zetten, dan kan een loopbaancoach je hierin gericht ondersteunen en begeleiden. Loopbaancoaching is altijd maatwerk en is afgestemd op jouw specifieke vraagstelling. De begeleiding bestaat doorgaans uit vijf gesprekken van één tot anderhalf uur. De frequentie is afhankelijk van jouw eigen behoefte. Het aantal gesprekken kan natuurlijk verder uitgebreid worden wanneer je dat wilt.

Consult bij een recruiter

De recruiter, beschikt over vele jaren ervaring met functievervulling op de arbeidsmarkt in diverse branches, voorziet je in een gesprek van anderhalf uur van concreet advies. Je praat met een professional die recruiting en jobhunting als dagelijks werk heeft. Je krijgt onder meer een inhoudelijke reactie op je cv en antwoorden op vragen over arbeidsmarktkansen/mogelijkheden. De recruiter voorziet je van actueel nieuws en tips rondom social media en relevante wervingskanalen. Het consult beperkt zich in principe tot anderhalf uur. Je bepaalt daarna zelf of er vervolggesprekken nodig zijn.

Ook interessant: