Outplacement

Jouw werk-naar-werk-traject. Jouw toekomst.

Als je je baan kwijtraakt of boventallig wordt verklaard

OF WANNEER JE OM EEN ANDERE REDEN EEN NIEUWE UITDAGING ZOEKT, HELPT OUTPLACEMENT VAN ASBR JOU NAAR NIEUW WERK.

 

Outplacement is van werk naar werk begeleiding. Als je je baan kwijtraakt of boventallig wordt verklaard of wanneer je om een andere reden nieuw werk zoekt, helpt outplacement jou naar nieuw werk.

Jouw loopbaancoach geeft je advies en begeleid je om een nieuwe, passende baan te vinden. Soms krijgt het outplacementtraject een onverwachte wending en helpen we jou met een carrière switch of om bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer te beginnen. Zo ben je snel weer aan de slag met datgene wat je echt leuk vindt. Actief met je toekomst bezig in een rol die bij jou en jouw levensfase past! Jouw Loopbaan. Jouw toekomst.

Outplacement van ASBR biedt met een slagingspercentage van 96% nieuw perspectief. Ieder outplacementtraject is persoonlijk en dus altijd maatwerk.

Het outplacement traject - volledig

Stap 1. De intake

Het intakegesprek is altijd kosteloos. Er moet een “klik” zijn met het outplacementbureau en met jouw coach. Ondanks dat we in de afgelopen jaren honderden mensen hebben mogen begeleiden, is het niet vanzelfsprekend dat jij ook een klik met ons hebt. Outplacement is heel persoonlijk en een goede klik moet je hebben, anders werkt het niet. Dat beseffen we heel goed. Vandaar de vrijblijvende (gratis) intake zonder enige verplichting. Tijdens de intake kun jij alle vragen kwijt die voor jou van belang zijn.

Stap 2. Loopbaanscan

Naast alle informatie die we hebben uitgewisseld tijdens de intake, pakken we de situatie graag met jou op om samen goed de diepte in te gaan. We nemen een loopbaanscan af, zodat jij zelf een goed onderbouwd inzicht krijgt in onder andere jouw kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en motivatie. Na het onderzoek kunnen we jou direct aangeven wat jouw kansen op de arbeidsmarkt zijn en wat je eventueel moet doen om jouw kansen te vergroten.

Stap 3. Onderscheidend CV en persoonlijke profilering

Je wilt goed beslagen ten ijs te komen op de huidige arbeidsmarkt, de concurrentie is groot. Jouw CV, motivatie en persoonlijke profilering staan als een huis. Afgestemd op jouw specifieke kwaliteiten, zoekrichting en kerncompetenties. Je weet hoe je effectief kunt netwerken en bij sollicitatiegesprekken heb je je verhaal klaar. Je laat je niet verrassen maar jij verrast jouw gesprekspartners.

Stap 4. Social Media workshop

De workshop Social Media laat je kennis maken met de kracht van dit medium. Je leert om je via LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram jezelf zichtbaar en vindbaar te maken. Je kiest zelf welk medium het beste bij jou past. Over één ding zijn we het al snel eens, je wilt gevonden worden voor een nieuwe baan.

Stap 5. Training en coaching

Vervolgens starten we met het trainings- en coachingstraject wat jij nodig hebt en wat bij jou past. Maatwerk dus! Tijdens deze module leer je gesprekstechnieken, sollicitatievaardigheden, feedback geven en persoonlijke coaching ook weer specifiek afgestemd wat jij nodig bent. Veel mensen die een outplacementtraject volgen, hebben al lang niet meer gesolliciteerd. Het schrijven van een motivatie, opstellen van je CV en het voeren van diverse gesprekken zijn allemaal onderwerpen die aan de orde komen. Videosollicitaties vragen net een andere aanpak dan ‘live’ gesprekken, hier oefenen we goed mee.

Stap 6. Netwerken en solliciteren

Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt alle kennis en vaardigheden opgedaan om de arbeidsmarkt te betreden. Dit is een heel belangrijk moment omdat je een sollicitatie of netwerkgesprek niet over kunt doen. Jouw pitch moet goed afgestemd zijn op de vraagstelling. Juist om die reden heb je een persoonlijke coach die samen met jou de gesprekken intensief gaat voorbereiden. Voor heel veel mensen is solliciteren en netwerken geen dagelijkse kost. Om enige ervaring op te doen kan je gebruik maken van het ASBR netwerk zodat je niet meteen in het diepe valt maar al doende kan leren. Deze gesprekken evalueer je met je coach om je toetreding tot de arbeidsmarkt te perfectioneren.

Stap 7. Begeleiding in de praktijk

Je gaat de arbeidsmarkt betreden. Nu ga je alle opgedane kennis en ervaringen in de praktijk brengen. Jouw eerste sollicitaties zullen niet meteen leiden tot de nieuwe baan, juist daarom is je coach belangrijk om gemotiveerd te blijven en door te blijven zetten totdat het resultaat er is. Je krijgt persoonlijke begeleiding door je coach voor 3 of 6 maanden of begeleiding met baangarantie. Afhankelijk van je budget krijg je begeleiding zonder of met baangarantie. Dit laatste is natuurlijk het allermooiste maar ook kostbaar en laten we eerlijk zijn, ook niet altijd nodig. Tijdens de gehele begeleidingsperiode krijg je toegang tot onze portal waarin alle vacatures staan die in Nederland gepubliceerd worden. Dat vergemakkelijkt het zoeken of de vele verschillende vacaturebanken. Je hebt snel overzicht in een bepaalde regio voor de banen waar jij naar op zoek bent en dat in een zeer toegankelijke omgeving.

Outplacement van ASBR

Outplacement

Waarom kiezen voor ASBR?

  • Doordat wij vanuit meerdere locaties werkzaam zijn, is er altijd wel een coach bij jou in de buurt die jou persoonlijk begeleidt naar de volgende stap in je carrière met nieuw perspectief.
  • Gedurende het gehele outplacementtraject bij ASBR heb je als deelnemer één vaste coach die jou helpt, dat is wel zo plezierig.
  • Je kan, middels e-consult of telefonisch, intensief contact hebben met jouw coach.
  • Via ASBR krijg je de beschikking over een groot netwerk aan potentiële werkgevers doordat wij vanaf 1991 actief zijn en tevens de dienst recruitment aanbieden.
  • Honderden kandidaten gingen jou in de loop der jaren al voor. Bijna 96% vond binnen de afgesproken begeleidingsperiode een nieuwe uitdaging.
Outplacement- werk naar werk begeleiding

Wat kost een outplacementtraject bij ASBR?

Bij ASBR kun je al vanaf € 1.250,- een outplacement traject volgen.

 

Heb jij een outplacement budget en wil je weten wat voor outplacement traject ASBR jou kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Wij vertellen je graag wat jou mogelijkheden zijn.

Ervaringen van anderen

review bulletpoint container image review bulletpoint container image

Persoonlijk contact

“ASBR hecht aan face-to-face contact bij een ingrijpende gebeurtenis als baanverlies. Dat is ASBR!”
René Wiltink – Adviseur RvB
Stichting Carinova
review bulletpoint container image review bulletpoint container image

Richtingbepalend

“De assessments van ASBR zijn richtingbepalend".
Jackie Enzing - CFO
Hodij Coatings
review bulletpoint container image review bulletpoint container image

Maatwerk

"De maatwerkaanpak van ASBR heeft ons al meermalen verder geholpen".
Iris Tuinder – Manager HR
Seatrade Groningen
review bulletpoint container image review bulletpoint container image

Nieuwe inzichten

“Ik kreeg nieuwe inzichten en heb geleerd hoe ik valkuilen kan vermijden en kwaliteiten beter kan inzetten.”
Arjen Bottema - Risicomanager
Rabobank