logo ESD SIC 150x150

Open dag ESD-SIC voor potentiële werknemers groot succes

De open dag die siliciumcarbideproducent ESD-SIC in Farmsum op 23 september in samenwerking met ASBR organiseerde voor potentiële werknemers, was een groot succes. De open dag trok ruim vijftig belangstellenden.

Door de aantrekkende economie heeft ESD-SIC steeds meer moeite met het vinden van geschikt hoger opgeleid personeel. De siliciumcarbideproducent heeft momenteel tien vacatures, onder andere op de gebieden Finance, HR, Projectleiders, Elektrotechniek, Maintenance en R&D.

Op het programma stonden onder andere een rondleiding door de fabriek en een presentatie over het bedrijf.

ESD-SIC is een van de grootste siliciumcarbidefabrieken ter wereld. Het halffabricaat siliciumcarbide dat in Farmsum wordt geproduceerd, wordt onder andere toegepast in slijp- en polijstmiddelen, dieselroetfilters en als toevoegingmiddel voor de gietijzerindustrie.

Als innovatief en maatschappelijk verantwoord bedrijf produceert ESD-SIC bv hoogwaardige kwaliteit op een uiterst duurzame en efficiënte wijze. Wat velen niet weten; vooral op milieutechnisch en procestechnologisch gebied dient ESD-SIC als voorbeeld voor andere siliciumcarbidefabrieken wereldwijd.

ESD-SIC kenmerkt zich door een hoge betrokkenheid van haar medewerkers bij het bedrijf in een technisch geavanceerde en innovatieve omgeving. Bij de fabriek in Farmsum werken 97 mensen.