Werkbezoek Commissaris van de Koning René Paas

Gepubliceerd op 20 juni 2021

Werkbezoek Commissaris van de Koning René Paas aan ASBR en Holthausen/Hyzon

“Onderweg naar Winschoten wijs ik VNG-directeur Leonard Geluk op de monumentale overblijfselen van strokartonfabriek ‘De Toekomst’​, pal naast te snelweg

Ooit werkten hier honderden arbeiders uit de omgeving. We zijn onderweg naar een plek waar hetzelfde mogelijk is. Opnieuw de toekomst. Deze keer de toekomst van Hyzon/Holthausen, die hier op grote schaal waterstoftrucks gaan produceren.

Hoe maak je werk van waterstof? Een select groepje VNG’ers was afgelopen week twee dagen op werkbezoek bij Groningse gemeenten. Vrijdag ging het over werk en waterstof. Holthausens Stefan van der Spek praatte ons bij over Holthausen Clean Technology en Hyzon Motors. Hij formuleerde de opgave. 300 medewerkers erbij. Technici. Hoe vind je die? Edwin Klomp van ASBR b.v. legt ons in grote lijnen uit hoe hij de zoektocht heeft georganiseerd.”

Het zijn de eerste twee alinea’s van het (wederom zeer animerende) relaas van de Commissaris van de Koning in de Provincie Groningen René Paas, die terugblikt op een zeer geslaagd werkbezoek bij ASBR en Hyzon van vrijdag 18 juni jongstleden. Geslaagd omdat we betrokken regionale- en landelijke politiek en bestuurders een inkijkje konden geven in de plannen en innovatie van Holthausen Clean Technology en Hyzon. Een inkijkje konden geven in een zeer gerichte en doordachte werving & selectie campagne, ‘powered by ASBR’.

Geslaagd omdat we konden vertellen over het speciale opleidingstraject van het Noorderpoort dat in samenspraak met Carl Holthausen is opgesteld en de inspanningen die Werk in Zicht voor de explosief groeiende plant in Winschoten doet om regionaal arbeidsmarktpotentieel niet langer onbenut te laten.

Holthausen / Hyzon

Nogmaals dank voor de aandacht èn oprechte interesse René Paas (CvdK), Leonard Geluk (Directeur VNG), Pieter Jeroense (Plaatsvervangend Directeur VNG), Ingrid Hoogstrate (Directeur VNG Naleving), Matthé ten Wolde (Bestuursadviseur CvdK), Ard van der Tuuk (Burgemeester Westerkwartier) en Erich Wünker (Wethouder Arbeidsmarkt, Ondernemersloket en Economie). Blijf ons allemaal volgen, want Holthausen en Hyzon gaan hard.