NIEUW – De vitaliteitsscan van ASBR Compaz

Vraag een willekeurige ondernemer of manager eens waar zijn ideale werknemer aan moet voldoen. De kans is groot dat hij of zij eigenschappen noemt als bevlogen, flexibel, energiek, gemotiveerd en vitaal. Herkenbaar? Ook u heeft één of meerdere hiervoor genoemde items waarschijnlijk hoog op uw verlanglijstje staan. Ze horen allemaal direct of indirect bij vitaliteit.

Vitale medewerkers hebben plezier in hun werk en weten soepel te schakelen. Ook bij tegenslagen of moeilijke omstandigheden. Ze voelen zich vitaal, energiek en zijn weerbaar. Het dagelijks werk gaat ze met speels gemak en plezier af, ze gaan uitdagingen aan. De keerzijde is een medewerker die minder gemotiveerd in zijn werk staat of stresssignalen afgeeft. Of erger; die vanwege een te hoge belasting of gebrek aan vitaliteit ‘onverwachts’ thuis komt te zitten. Op dit laatste kunt u meer grip krijgen door het inzetten van de vitaliteitsscan.

ASBR Compaz ontwikkelde een scan waarmee u iedere medewerker tijdig bewust kunt maken van zijn/haar mate van bevlogenheid en vitaliteit. Bij een groepsgewijze aanpak zal uw hele personeelsbestand beter en effectiever gaan acteren!

De vitaliteitsscan van ASBR Compaz geven u en uw medewerker onder andere neutraal en objectief inzicht in de mate van bevlogenheid, werktevredenheid, werkdruk en factoren die het energieniveau beïnvloeden. Dat is een hoog specialisme en een vak apart, zeker de interpretatie van resultaten. De vitaliteitsscan zelf bestaat uit een aantal online vragenlijsten, waarna het rapport en de conclusies worden toegelicht door een NIP-geregistreerde psycholoog Arbeid & Gezondheid. Bovendien wordt er op een praktische en effectieve manier inzichtelijk gemaakt op welke manier de werknemer(s) vitaal, betrokken en gemotiveerd aan het werk kunnen blijven en hoe dit het beste gerealiseerd kan worden. Zodat dit het resultaat van de organisatie positief beïnvloedt.

Sommigen vergelijken het met een APK keuring, wij scharen het zelf liever onder verantwoord HR beleid en duurzame inzetbaarheid. Vanaf 10 medewerkers betaalt u slechts Euro 395,- per persoon, om de kosten hoeft u dus niet te laten. Meer informatie of nieuwsgierig? Neem contact met ons op (088-1260420) of info@asbr.nl.

Tot slot: ook deze activiteit van ASBR Compaz is vanaf oktober/november weer subsidiabel. De overheid neemt maar liefst 50% van de kosten voor haar rekening. Lees hierover meer via onze zusterorganisatie ASBR Subsidium.