Light editie loopbaantraining ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’

Gepubliceerd op 19 juli 2019

Light editie loopbaantraining ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’

De afgelopen jaren hebben tientallen kandidaten deelgenomen aan onze innovatieve loopbaantraining, ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen. In een soort ‘bootcamp’ van vier dagen binnen vier weken gingen we actief met diverse groepen aan de slag. Het resultaat? Profilering, cv & motivatie en het overtuigend presenteren kennen geen geheimen meer voor de deelnemers. Sterker nog; velen hebben de opgedane kennis en nieuwe profilering al verzilverd in een nieuwe baan, al dan niet bij de huidige werkgever. We hebben gezien dat vier intensieve dagen in groepsverband het gewenste resultaat oplevert.

De doelstelling blijft hetzelfde, maar de light editie is meer geschikt voor kandidaten die hun richting al hebben bepaald, maar nét dat laatste stapje nodig hebben onder professionele begeleiding de laatste hand te leggen aan profilering op ‘social media’, ‘personal branding’, netwerken en sollicitatiegesprekken. We stomen je klaar voor jouw volgende loopbaanstap. Het bied je een uitgelezen kans om jouw loopbaan- of ontwikkelbudget slim, effectief en doeltreffend in te zetten. De kosten bij open inschrijving zijn slechts € 995,- per persoon. Deze kosten zijn exclusief btw en cursus- en trainingsmateriaal.

ASBR is leidend en innovatief in persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning. Deze specifieke loopbaantraining is begin 2017 ontstaan vanuit de gedachte dat medewerkers regie (mogen) nemen in hun eigen ontwikkeling en toekomstige mobiliteit. Constant gemoderniseerd en haar tijd hierdoor ver vooruit. Steeds meer medewerkers zien in dat investeren in de eigen toekomst loont. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan een compacte loopbaantraining die alle relevante aspecten volgens de meest moderne inzichten om goed beslagen ten ijs te komen op de huidige arbeidsmarkt aan bod laat komen. Ook jij bent welkom!

Het programma:

Dag 1: Motivatie en CV; ‘een goede voorbereiding is het halve werk’

Het blijft lastig om na een lange werkperiode de arbeidsmarkt weer actief te betreden. Vaak is het jaren geleden dat je dit hebt gedaan. Een werkgever wil natuurlijk de beste kandidaat op de juiste plaats. Er zijn ondanks de schaarste in sommige beroepsgroepen nog steeds veel concurrenten op de arbeidsmarkt. Jij wilt eruit springen. Hoe krijg jij jouw ervaring, talenten, toegevoegde waarde en ambitie het beste over de bühne? Wij helpen je daarbij.

Dag 2: Presentatie, pitch en netwerken; ‘onderscheidend voor de dag komen’

Ongeveer de helft van alle vacatures worden ingevuld via het informele circuit of netwerken. Je ontkomt niet aan netwerken, of je nu actief werk zoekt of anderszins werkt aan jouw toekomst. Niet bij iedereen is netwerken een tweede natuur. Maar netwerken werkt aantoonbaar. We brengen samen de voor jou relevante netwerken in kaart. Maar dan; hoe pak je het aan en welke competenties zet je in? We gaan aan de slag met jouw persoonlijke pitch en alle nieuwe vormen van video-solliciteren. Deze module resulteert in effectieve netwerkvaardigheden en een gedegen persoonlijke pitch. Ook relevant wanneer je niet per direct een andere baan zoekt.

Dag 3: Sollicitatiegesprekken; dit is jouw verhaal!

Ondanks een goed voorbereide presentatie, een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen geeft een sollicitatiegesprek altijd extra spanning. Immers, er hangt nogal iets van af en een herkansing is niet mogelijk. Voorafgaand aan de principes van sollicitatiegesprekken gaan we jouw manier van communiceren in kaart brengen. Je leert de verschillende typen gesprekspartners herkennen, zodat je effectief bent in de benadering van de ander en een betere ‘klik’ kan realiseren. Het sollicitatiegesprek zelf gaan we uitvoerig behandelen, de noodzakelijke vaardigheden gaan we doornemen en oefenen.

Dag 4: Social media; zichtbaarheid zorgt voor mobiliteit

Wie zich als werkzoekende niet beweegt op sociale media, doet niet serieus mee en mist kansen, zo is tegenwoordig de tendens. Hoe zet jij jouw LinkedIn-profiel effectief in wanneer het gaat om je eigen zoektocht en profilering? Hoe ben je zicht- en vindbaar? Er zijn vele valkuilen. Tijdens deze dag leer je hoe jij jezelf effectief presenteert op LinkedIn en beweegt op Twitter. Na deze dag heb je voldoende handvatten voor een compleet, duidelijk, consistent en opvallend profiel. Je komt prominent naar voren in zoekopdrachten van recruiters en HR Managers die via LinkedIn potentieel zoeken. Ook weet je relevante netwerken aan te boren. We sluiten aan bij jouw specifieke vragen en wensen. Veel ‘leren van elkaar en online aan de slag’.

Meer informatie?
Neem contact op met ASBR, Edwin Klomp, via e.klomp@asbr.nl of 06-55194295. Het programma ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen-light’ geven we desgewenst ook bij jouw werkgever in-company, neem contact met ons op voor een maatwerkofferte.