Neem regie met innovatieve loopbaantraining Arbeidsmarktklaar in 4 dagen. Vanaf 11 april weer via ASBR.

Wil jij dit voorjaar ook actief aan de slag met jouw loopbaan? Onze innovatieve loopbaantraining, ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’ biedt jou een uitgelezen kans om jouw loopbaan- of ontwikkelbudget slim, effectief en doeltreffend in te zetten. Of je nu actief werkzoekend bent, ‘gewoon’ bij de tijd wilt blijven of handen en voeten wilt geven aan een leven lang leren.

ASBR is leidend en innovatief in persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning. Deze specifieke loopbaantraining is begin 2017 ontstaan vanuit de gedachte dat medewerkers regie (mogen) nemen in hun eigen ontwikkeling en toekomstige mobiliteit. Constant gemoderniseerd en haar tijd hierdoor ver vooruit. Steeds meer medewerkers zien in dat investeren in de eigen toekomst loont. Er blijkt een grote behoefte aan een compacte loopbaantraining die alle relevante aspecten volgens de meest moderne inzichten aan bod laat komen. Ook jij bent welkom! Velen gingen jou al voor en hebben (alvast) een grote voorsprong op de concurrentie op de arbeidsmarkt!

In een soort ‘bootcamp’ van 4 dagen binnen 4 weken gaan we actief aan de slag. Het resultaat? Profilering, cv en jouw motivatie overtuigend presenteren, kennen geen geheimen meer voor je. Qua ‘social media’, ‘personal branding’, netwerken en sollicitatiegesprekken stomen we je klaar voor jouw volgende loopbaanstap: voor nu of in de toekomst. Jij laat je niet meer verrassen, maar verrast jouw gesprekspartners en de concurrentie.

Op 11 april 2019 start de eerstvolgende groep op basis van open inschrijving op onze nieuwe trainingslocatie RLS1957, naast Groningen Airport Eelde. Een prachtige plek om samen met ASBR op reis te gaan. Je kunt je vanaf nu weer inschrijven! Doe dit tijdig, eerdere groepen waren veelal voortijdig overtekend.

Het programma:

Dag 1: Motivatie en CV; ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’                                                     

Donderdag 11 april 2019 van 09:00 uur tot ca. 17:00 uur

Het blijft lastig om na een lange werkperiode weer actief de arbeidsmarkt te betreden. Vaak is het jaren geleden dat je dit eerder hebt gedaan. Een werkgever wil natuurlijk de beste kandidaat op de juiste plaats. Er zijn ondanks de schaarste in sommige beroepsgroepen nog steeds veel concurrenten op de arbeidsmarkt. Jij wilt eruit springen. Hoe krijg jij jouw ervaring, talenten, toegevoegde waarde en ambitie het beste over de bühne? Wij helpen je daarbij.

Dag 2: Presentatie, pitch en netwerken; ‘Onderscheidend voor de dag komen’                                         

Donderdag 18 april 2019 van 09:00 uur tot ca. 17:00 uur

Ongeveer de helft van alle vacatures wordt ingevuld via het informele circuit en/of netwerken. Je ontkomt niet aan netwerken, of je nu actief werk zoekt of anderszins werkt aan jouw toekomst. Niet bij iedereen is netwerken een tweede natuur. Maar netwerken werkt aantoonbaar. We brengen samen de voor jou relevante netwerken in kaart. Maar dan… Hoe pak je het aan en welke competenties zet je in? We gaan ook aan de slag met jouw persoonlijke pitch en alle nieuwe vormen van video-solliciteren. Deze module resulteert in effectieve netwerkvaardigheden en een gedegen persoonlijke pitch. Ook relevant wanneer je niet per direct een andere baan zoekt.

Dag 3: Social media; ‘Zichtbaarheid zorgt voor mobiliteit’                                                                           

Donderdag 25 april 2019 van 09:00 uur tot ca. 17:00 uur

Wie zich als werkzoekende niet beweegt op ‘social media’, doet niet serieus mee en mist kansen. Zo is tegenwoordig de tendens. Hoe zet jij je LinkedIn-profiel effectief in wanneer het gaat om je eigen zoektocht en profilering? Hoe ben je zichtbaar en vindbaar? Er zijn vele valkuilen. Tijdens deze dag leer je hoe jij jezelf effectief presenteert op LinkedIn en hoe je beweegt op Twitter. Na deze dag heb je voldoende handvatten voor een compleet, duidelijk, consistent en opvallend profiel. Je komt prominent naar voren in zoekopdrachten van ‘recruiters’ en HR Managers die via LinkedIn potentieel zoeken. Ook weet je relevante netwerken aan te boren. We sluiten aan bij jouw specifieke vragen en wensen. Veel ‘leren van elkaar en online aan de slag’.

Dag 4: Sollicitatiegesprekken; ‘Dit is jouw verhaal!’                                                                                         

Dinsdag 7 mei 2019 van 09:00 uur tot ca. 17:00 uur

Ondanks een goed voorbereide presentatie, een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen geeft een sollicitatiegesprek altijd extra spanning. Immers, er hangt nogal iets van af en een herkansing is niet mogelijk. Voorafgaand aan de principes van sollicitatiegesprekken gaan we jouw manier van communiceren in kaart brengen. Je leert de types gesprekspartners herkennen, zodat je effectief bent in je benadering van de ander en een betere klik kan realiseren. Het sollicitatiegesprek zelf gaan we uitvoerig behandelen, de noodzakelijke vaardigheden gaan we doornemen en oefenen.

Prijs
Het totale programma van 8 dagdelen bieden we aan op basis van open inschrijving voor € 1.995,- per persoon. Deze kosten zijn exclusief btw, cursus- en trainingsmateriaal en locatiekosten.

Eerst meer informatie?
Neem contact op met ASBR, Edwin Klomp, via e.klomp@asbr.nl of 06-55194295. Het programma ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’ geven we desgewenst ook bij jouw werkgever in-company, neem contact met ons op voor een maatwerkofferte.