Ben je gelukkig met je huidige baan? Of zijn er zaken die wat jou betreft anders mogen of moeten? Grote kans dat het laatste het geval is…

Veel mensen doen op hun werk elke dag wat van hen gevraagd wordt. Ze zijn vooral bezig met vragen als ‘Wat?’ en ‘Hoe?’, in plaats van de veel belangrijkere vraag: ‘Waarom?’.

In de drukte – en soms zelfs sleur – vergeten mensen vaak om goed koers te bepalen. Soms speelt er langer een gevoel van onrust.
Herkenbaar? En wil je er wat aan doen?

Loopbaanbegeleiding van ASBR een perfect middel om zaken helder te krijgen, zodat je gefundeerd en met een frisse blik vorm kan geven aan jouw toekomst!

ASBR helpt je goed en gericht om antwoorden op de volgende en vele andere vragen te krijgen:

  • Wat is de beste volgende stap in mijn loopbaan?
  • Wat zijn mijn echte talenten?
  • Hoe kan ik een goed plan maken voor mijn loopbaan?
  • Onder welke randvoorwaarden komen mijn talenten het beste tot hun recht?
  • Wat wil ik nu echt?
  • Hoe kan ik me verder ontwikkelen in mijn huidige functie?

Hieronder vind je de verschillende programma-onderdelen op het gebied van loopbaanbegeleiding van ASBR:

Loopbaanoriëntatie :
Loopbaanonderzoek :
Loopbaancoaching :

Loopbaanbegeleiding

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Problemen kun je overal tegenkomen, maar ook tijdens je loopbaan. Dit kan erg vervelend zijn, meestal sluipt het er in en na een tijdje ben je erg onrustig. Je ziet er tegenop om naar je werk te gaan, je raakt gefrustreerd van de kleinste handelingen, tijd voor verandering! Sommige mensen hebben af en toe te maken met problemen tijdens de loopbaan, maar vaak gaan deze ook weer over (ze zijn van korte duur). Maar wanneer je merkt dat deze aan blijven houden of alsmaar verergeren, dan is het tijd voor verandering! Je hebt last van hardnekkige werkproblemen en dat gaat ten koste van je werk, maar ook van je gezondheid. Anderen zullen het vaak ook aan je merken en ze vinden je bijvoorbeeld sneller boos of geïrriteerd. Je weet nu wel waar dat het vandaan komt! Maar wat kun je er aan doen? Het is goed om te praten over de ontwikkelingen binnen je loopbaan, krijg inzicht in wat er goed gaat en waar dat je tegenaan loopt. Als je inzicht hebt, weet je ook wat je er aan kunt doen, althans, dat is de bedoeling! Soms kom je er niet alleen uit, het is dan ook erg lastig om stappen te zetten. Je vraagt je af wat de mogelijkheden zijn en wat je kansen zijn. Daarom is er speciale loopbaanbegeleiding, zoals de naam al doet vermoeden, je krijgt begeleiding tijdens je loopbaan.

Voor wie is loopbaanbegeleiding bedoeld?

De loopbaanbegeleiding is er voor iedereen (man of vrouw, jong en oud) die er baat bij kan hebben. Veel mensen die loopbaanbegeleiding zoeken zijn tussen de 30-45 jaar, maar het is niet leeftijdgebonden. Loop je vast tijdens je werk, zoek je nieuwe uitdagingen, ben je op zoek naar een baan die echt aansluit bij je wensen? Allemaal situaties die je kunt onderzoeken en bespreken met een loopbaancoach.

Wat kun je verwachten bij loopbaanbegeleiding?

Tijdens de loopbaanbegeleiding ga je een persoonlijk traject in met een deskundig adviseur, een loopbaanadviseur, ook wel loopbaancoach genoemd. Het zijn ervaren mensen die je willen helpen en ze zijn gewend om met lastige vragen om te gaan op het gebied van werk en de loopbaan. Je krijgt tijdens een loopbaanbegeleidingstraject vragen en opdrachten. Je gaat samen in gesprek over wat er zich afspeelt tijdens jouw loopbaan. De persoonlijke loopbaanbegeleiding is vaak erg intensief, je komt nader tot jezelf, tot persoonlijke zaken.

Programma loopbaanbegeleiding

Er zijn een paar fasen die je gaat doorlopen, je gaat eerst kijken naar wat wil ik? Waar kan ik naar toe? Wie kan mij helpen? Wie ben ik? Wat kan ik? Hoe doe ik dat? Allemaal aspecten die je goed in beeld moet hebben om jezelf te kunnen ontwikkelen. Inzicht in jezelf is dan ook van groot belang, maar dit leer je tijdens de loopbaanbegeleiding. Drijfveren, oriënteren, netwerken, zelfonderzoek, capaciteiten en richting geven aan. Het zijn allemaal belangrijke carrière vragen die aan bod zullen komen en waar jij over na gaat denken.