Loopbaancoaching

Keuzes maken en concrete loopbaan stappen zetten.

Een paar extra ogen en oren kunnen je verder helpen!

Je hebt meerdere jaren werkervaring en het gaat voor je gevoel best aardig, maar toch heb je misschien al langere tijd vragen zoals ‘Is dit wat ik echt wil?’, ‘Moet ik het eens over een hele andere boeg gooien? ’of ‘Gebruik ik mijn talenten wel genoeg?’.

Deze, en vele andere vragen, kunnen je op termijn behoorlijk dwars gaan zitten. Zeker wanneer je ze laat voor wat ze zijn. Veel mensen blijven er mee rondlopen, maar dat is niet wat je wil. Eigenlijk wil je wel actie ondernemen, maar iets kan je tegenhouden. Je wil wel, maar je durft niet, je bent bang een switch te maken, je bent bang voor de gevolgen. Maar soms moet je alles even laten voor wat het is en aan jezelf denken. Inzicht krijgen, stappen durven zetten en een risico durven nemen. Uiteindelijk weet je dat je toch een keer in actie zal moeten komen.

Loopbaancoaching

Een loopbaancoach van ASBR kan je écht verder helpen.

Waarom? Omdat je in een dialoog sneller en beter antwoorden kan krijgen op belangrijke vragen. Je wordt goed en gericht ondersteund in jouw proces van inzicht krijgen, keuzes maken en concrete stappen zetten.

Waarom kiezen voor loopbaan coaching?

Soms kom je er alleen niet uit, veel mensen denken dat ze het allemaal alleen moeten kunnen en zoeken dan ook geen hulp. Maar het is juist zo belangrijk dat je met anderen praat.

Door met anderen te praten over wat je dwars zit, waar je tegenaan loopt, of wat je ziet als uitdagingen, krijg je inzicht in jezelf en kun je ontdekken wat jouw kansen zijn. Je hoeft je doelen of wensen niet binnen een week te bereiken, neem de tijd om alles op je in te laten werken en een plan te maken van wat je wil bereiken. Vervolgens ga je stapsgewijs bekijken hoe je dat kunt bereiken en wat jouw rol hierin gaat zijn. Maar ga ook bekijken wie je daarbij kunnen helpen. Sommige dingen kun je niet alleen, misschien kun je met je werkgever praten en samen een weg hierin zoeken. Met een loopbaancoach kun je bekijken hoe je het traject het beste kunt doorlopen. Een coach die je gaat helpen om je doelen te bereiken binnen je loopbaan. Alle vragen die je hebt kun je hier stellen, maar je gaat ook leren om hier zelf een antwoord op te geven.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is altijd maatwerk en afgestemd op de specifieke vragen en wensen die jij hebt.

Het gaat er om wat jij wil bereiken, wat jij wil doen met je werk en leven en hoe dat zich gaat uiten, dat is bij iedereen anders. Misschien wil je een eigen bedrijf beginnen, wil je doorgroeien binnen je eigen functie, of wil je juist je sterke kanten meer tot uiting brengen en leren voor jezelf op te komen. Het zijn allemaal dingen waar je op je werk tegenaan kunt lopen, tijd om daar wat aan te doen. Krijg meer inzicht in je eigen kunnen en wat je wil met de loopbaancoaching.

Loopbaancoaching bestaat uit

  • Een voorbespreking waarin jouw loopbaanvragen uitgebreid aan de orde komen. Welke vragen heb je, wat wil je leren, wat is je doel met de loopbaan coaching?
  • Een loopbaanonderzoek met een schriftelijke rapportage, waarin advies wordt gegeven over in welke richting(en) jouw loopbaan het beste kan gaan.
  • Vijf tot 10 coaching gesprekken.

Tijdens het gehele traject zal jouw persoonlijke loopbaancoach je voortgang en door de jou bereikte resultaten monitoren, door middel van persoonlijke afspraken en e-consults.

Jouw persoonlijke traject wordt afgesloten met een eindgesprek met je loopbaancoach, waarin de schriftelijke eindrapportage wordt besproken. In dit rapport worden de door jou bereikte doelen en mogelijke verdere ontwikkelpunten weergegeven.

Bereikte resultaten met loopbaancoaching in de praktijk

Uiteindelijk gaat het er om waar je het voor gaat doen. Vaak willen mensen te snel vooruit, maar het is juist van belang dat je stil blijft staan bij een paar vragen:

Wat heb ik bereikt?

  • Hoe ben ik zover gekomen?
  • Waar loop ik nu tegenaan?
  • Wat zijn mijn sterke kanten?
  • Wat wil ik veranderen?
  • Hoe kan ik dat veranderen?
  • Wie kan mij helpen bij de veranderingen?
  • Wat zullen de veranderingen mij op kunnen leveren?

Als je bij deze vragen stil gaat staan, ga je echt dieper nadenken over jouw situatie. Het zal je soms lastig worden gemaakt, je hebt soms echt de tijd nodig om tot een antwoord te komen, maar uiteindelijk gaat het er om dat je er beter van wordt. Jij wil weten wat je kunt doen en wat je wil, dit ontdek je alleen maar door er over te praten. De praktijk wijst uit dat loopbaan coaching erg zinvol is. Mensen krijgen inzicht in waar ze nu staan, waar ze naar toe willen en welke stappen er gezet kunnen worden om hun doel te bereiken.

Het kan zijn dat je na je coachingstraject nog vragen hebt of er even niet uitkomt. Als je dan even wil praten, kan je altijd contact opnemen met een van onze coaches. Ze staan voor je klaar en helpen je graag verder tijdens je loopbaan