Kosten HR advies ASBR tot Euro 20.000,- subsidiabel in Drenthe

Vanaf 4 februari kunnen Drentse MKB-bedrijven subsidie aanvragen in het kader van de subsidieregeling Human Resource MKB Drenthe. Deze regeling is bedoeld voor MKB-bedrijven die hun personeelsmanagement willen professionaliseren en / of de inzetbaarheid van hun medewerkers willen bevorderen. Hierdoor wordt een groot deel van het HR advies via ASBR wederom subsidiabel.

De provincie Drenthe wil met deze subsidieregeling MKB-bedrijven helpen een modern HR-beleid te voeren en vraag en aanbod op de Drentse arbeidsmarkt meer op elkaar af te stemmen. Door ontwikkelingen als digitalisering en robotisering is het, met oog op de toekomst, belangrijk dat Drentse werkgevers investeren in goed opgeleide vakmensen. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt heeft immers een positief effect op het vestigingsklimaat en de regionale economie.

De subsidie kan onder andere worden gebruikt voor externe (advies)kosten voor het opstellen en/of de implementatie van een strategisch HR-beleidsplan, het volgen van een opleiding, training of cursus door medewerkers die HR taken uitvoeren of het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers door bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een employabilityscan of het opstellen van een ontwikkelingsplan. De subsidie bedraagt maar liefst 50% van de kosten, de maximale subsidie bedraagt € 10.000,-.

Benieuwd naar een inhoudelijke reactie op ùw HR vraagstuk? Neem contact met ons op via 088-1260400 of info@asbr.nl.