Inschrijving “Arbeidsmarktklaar in 4 dagen” 2018 gestart

Amper een paar maanden geleden lanceerde ASBR een nieuwe innovatieve loopbaantraining, ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’. Ondertussen hebben een drietal groepen de verkorte loopbaantraining met succes afgerond. Januari 2018 start er een vierde groep, je kunt je vanaf nu weer inschrijven!

ASBR wil leidend en innovatief zijn in persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning. De loopbaantraining is ontstaan vanuit de gedachte dat medewerkers regie (mogen) nemen in hun eigen ontwikkeling en toekomstige mobiliteit. Steeds meer medewerkers zien in dat investeren in de eigen toekomst loont. Er blijkt dan een grote behoefte aan een compacte loopbaantraining die alle relevante aspecten om goed beslagen ten ijs te komen op de huidige arbeidsmarkt aan bod laat komen. Wil jij in 2018 ook direct en actief aan de slag met jouw loopbaan? Schrijf je dan in en neem (alvast) een grote voorsprong op de concurrentie op de arbeidsmarkt!

In een soort bootcamp van 4 dagen gaan we in januari en februari actief aan de slag. Het resultaat? Profilering, cv en jouw motivatie overtuigend presenteren kennen geen geheimen meer voor je. Qua social media, personal branding, netwerken en sollicitatiegesprekken stomen we je klaar voor een volgende loopbaanstap. Voor nu of in de toekomst. Jij laat je niet meer verrassen, maar verras jouw gesprekspartners en de concurrentie. Het programma is als volgt opgebouwd.

Dag 1: Motivatie en CV; ‘een goede voorbereiding is het halve werk’
Het blijft lastig om na een lange werkperiode weer actief de arbeidsmarkt te betreden. Vaak is het jaren geleden dat je dit eerder hebt gedaan. Een werkgever wil natuurlijk de beste kandidaat op de juiste plaats. Er zijn veel concurrenten op de arbeidsmarkt. Hoe krijg je je ervaring, talenten, toegevoegde waarde en ambitie het beste over de bühne? Wij gaan je hierbij helpen.

Dag 2: Social media; zichtbaarheid zorgt voor mobiliteit
Wie zich als werkzoekende niet beweegt op social media, doet niet serieus mee en mist kansen. Zo is tegenwoordig de tendens. Hoe zet je je LinkedIn profiel effectief in als het gaat om je eigen zoektocht? Hoe ben je zichtbaar en vindbaar? Er zijn vele valkuilen. Tijdens deze dag leer je hoe jij jezelf effectief presenteert op LinkedIn en beweegt op Twitter. Na deze dag heb je voldoende handvatten voor een compleet, duidelijk en opvallend profiel. Je komt prominent naar voren in zoekopdrachten van recruiters en HR Managers die via LinkedIn potentieel zoeken. Ook weet je relevante netwerken aan te boren. We sluiten aan bij jouw specifieke vragen en wensen. Veel ‘leren van elkaar en online aan de slag’.

Dag 3: Presentatie en netwerken; ‘onderscheidend voor de dag komen’
Ongeveer de helft van alle vacatures worden ingevuld via het informele circuit of netwerken. Werkzoekenden ontkomen niet aan netwerken. Niet bij iedereen is netwerken een tweede natuur. Maar netwerken werkt aantoonbaar. We brengen samen de voor jou relevante netwerken in kaart. Maar dan; hoe pak je het aan en welke competenties zet je in? We gaan ook aan de slag met jouw persoonlijke pitch en alle nieuwe vormen van videosolliciteren. Deze module resulteert in effectieve netwerkvaardigheden en een gedegen persoonlijke pitch. Ook relevant als je niet per direct een andere baan zoekt.

Dag 4: Sollicitatiegesprekken; dit is jouw verhaal!
Ondanks een goed voorbereide presentatie, een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen geeft een sollicitatiegesprek altijd extra spanning. Er hangt immers nogal iets van af. En een herkansing is niet mogelijk. Voorafgaand aan de principes van sollicitatiegesprekken gaan we jouw manier van communiceren in kaart brengen. Je leert de types gesprekspartners herkennen zodat je effectief bent in je benadering van de ander en een betere “klik” kan realiseren. Het sollicitatiegesprek zelf gaan we uitvoerig behandelen, de noodzakelijke vaardigheden gaan we doornemen en oefenen.

Prijs
Het totale programma van 8 dagdelen bieden we op basis van open inschrijving aan voor Euro 1.995,- per persoon. Deze kosten zijn exclusief BTW, cursus- en trainingsmateriaal en locatiekosten.

Data en locatie groep Q1 2018 – Zeegse (Drenthe)
Dag 1 – Donderdag 11 januari 2018
Dag 2 – Donderdag 25 januari 2018
Dag 3 – Donderdag 8 februari 2018
Dag 4 – Donderdag 22 februari 2018

Interesse?
Neem contact op met ASBR, Edwin Klomp, via e.klomp@asbr.nl of 06-55194295. Het programma ‘Arbeidsmarktklaar in 4 dagen’ geven we desgewenst ook incompany, neem contact met ons op voor een maatwerkofferte.