Hoe word je als werkgever aantrekkelijk voor sollicitanten?

Gepubliceerd op 9 december 2017

Hoe word je als werkgever aantrekkelijk voor sollicitanten?

Het wordt steeds moeilijker om hoger opgeleiden te vinden. De economie groeit hard en er zijn zoveel vacatures dat kandidaten niet eens meer zelf hoeven te reageren maar direct worden benaderd. Social media en netwerken spelen hierin een zeer grote rol.

Personeel werven via een open dag kan hierin uitkomst bieden; laat potentiële kandidaten eerst kennismaken met je organisatie voordat ze solliciteren.

Potentiële kandidaten kunnen tijdens de open dag op een rustige en informele manier kennismaken met de organisatie om erachter te komen of deze bij hen past. De open dag is een methode om de sleur van een alledaagse sollicitatie te doorbreken. Als organisatie onderscheidt je je van andere organisaties door je deuren op te stellen voor potentiële kandidaten en ze een “kijkje in de keuken” te geven, nog voordat ze solliciteren. Een ander voordeel is dat een open dag tijd bespaart in de sollicitatieprocedure: tijdens de individuele selectiegesprekken kan de introductie van de organisatie achterweg blijven, de sollicitant is immers al zeer uitgebreid geïnformeerd.

Executive search ASBR Recruitment

Wil je meer informatie ontvangen over de organisatie van een open dag of over andere wijzen van innovatieve personeelswerving? Laat het ons weten.  Wij informeren je graag vrijblijvend.

Ook interessant

https://www.asbr.nl/wp-content/uploads/2019/12/FD2.jpg

FD over #hetnieuwewerven ASBR

17 december 2019
‘Personeelstekort? Zet de deuren open’ kopt het Financieel Dagblad.