Grote wervingscampagne 300 personeelsleden Holthausen Clean Technology, Hyzon Motors Europe en ASBR vandaag van start!

Carl Holthausen en Max Holthausen hadden een droom; ‘one mission, zero emission’. De rest is geschiedenis en bijna dagdagelijks in het nieuws. Wereldnieuws zelfs. Tesla werd #Hesla. De verdergaande innovatie van Holthausen Clean Technology (Hoogezand) werd Hyzon Motors Europe (Winschoten). Een joint venture van Holthausen Clean Technology met het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon Motors Inc. Vandaag startte de grote wervingscampagne via de landingspagina van Holthausen Clean Technology, Hyzon Motors Europe en ASBR YouManagement! Een exclusieve samenwerking tussen drie innovatieve organisaties om alle recruitmentactiviteiten en opschaling van twee zeer sterk groeiende organisaties – waterstofpioniers van het eerste uur – de komende jaren in goede banen te leiden.

 “We hebben nogal wat werk te verzetten de komende periode, maar het project en projectteam geven heel veel energie en zijn er klaar voor” aldus Edwin Klomp van ASBR. “Totaal zal ASBR dit jaar met Holthausen en Hyzon nog minimaal 100 plekken moeten gaan invullen. Eind volgend jaar zullen er naar verwachting totaal 300 medewerkers actief zijn bij beide bedrijven. Een hele mooie opdracht en dankbare taak, temeer omdat we afgelopen jaren deze innovatieve parel al van dichtbij hebben zien groeien. Waterstof heeft natuurlijk de toekomst. Het draagt concreet bij aan een beter milieu en ‘zero emission’ zoals de bevlogen Holthausen en Hyzon mannen en vrouwen dat dagelijks noemen”.

Gezonde spanning

“We hebben bij ASBR voor hetere vuren gestaan. In de regio bijvoorbeeld bij de wederopstanding van DAMCO/Aldel, diverse grote traineeprogramma’s met meer dan 600 reacties, groepen high potentials / IT-ers voor de Rijksuniversiteit Groningen en landelijk bij (ondertussen) tientallen gevangenissen, waarbij de PI in Zwolle bijvoorbeeld bijna 850 respondenten kende. Toch is er gezonde spanning wat we nu samen weer teweeg gaan brengen.”

We staan live met www.werkenbijholthausen.nl

“We starten bij Holthausen en Hyzon qua uitvoerend personeel eerst met 6 mechanisch monteurs en 6 monteurs elektro. Als de ploegen verder zijn aangevuld dan gaat de volgende instroom dubbel zo hard met 12 en 12. Verder bij de eerste vacatures bijvoorbeeld AutoCAD tekenaars, Marketing Assistenten, een Coördinator Sales, Sales Representatives, een Jurist, Administratieve- en HR medewerkers en IT beheerders”. Alles is vanaf heden “real live” te raadplegen via www.werkenbijholthausen.nl en www.werkenbijhyzon.nl.

Al honderden trucks in bestelling

De groei en opschaling gaan momenteel dus heel hard. Zowel in Hoogezand (het innovatiecentrum van alles wat met waterstoftechnologie te maken heeft) als in Winschoten (eerste Europese plant van Hyzon voor de productie van emissievrije zware trucks). Eind 2021 zullen er in Winschoten bijvoorbeeld tussen de 80 en 100 medewerkers moeten werken aan deze emissievrije zware trucks van Hyzon. Alleen al voor dit jaar staan er enkele honderden trucks in bestelling die uitgeleverd moeten gaan worden. Dit vergt gecontroleerde opschaling en vacatures op werkelijk alle disciplines en niveaus die nodig zijn binnen een innovatieve en gedegen bedrijfsvoering.

Holthausen en Hyzon kiezen exclusief voor ASBR

Geen sinecure. Het is voor Holthausen en Hyzon zelf ondoenlijk om ‘zondermeer’ focus te houden op hetgeen ze uiteindelijk nastreven. Leidend blijven in waterstof technologie, duurzame voertuigen en apparaten met zero emissie. Vandaar heeft ze ASBR YouManagement (leidend in innovatief in persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning) gevraagd om de komende jaren alle arbeidsmarktcommunicatie, contacten met (potentiële) kandidaten, voorselectie en testen te regelen. Een hele bewuste keuze om al in de opbouwfase het juiste DNA en de kerncompetenties van mensen te kunnen herkennen. Het DNA dat Holhausen en Hyzon heeft gebracht waar ze nu staan. Hierbij is het streven om alle vacatures samen met ASBR zelf in te vullen. Zonder tussenkomst van derden, uitzenders of detacheerders. We kunnen en zullen, door de gemaakte keuze en de hectiek, dan ook op geen enkele manier reageren op ongevraagde, vrijblijvende en/of onwenselijke aanbiedingen van derden. Zodat alle aandacht en profit kan worden gestoken in hetgeen waar het dagelijks om gaat; het selecteren van toptalenten en ‘zero emission’.

Eerder gezamenlijk succes #hetnieuwewerven

Overigens zijn de bedrijven al jarenlang een zeer goede relatie van ASBR. Nog maar anderhalf jaar geleden heeft ASBR bijvoorbeeld middels #hetnieuwewerven al een grote groep waterstofengineers aangesteld bij Holthausen. Dergelijke initiatieven zullen overigens weer gaan plaatsvinden zodra Covid-19 dat toelaat.