DAMCO realiseert groeiambitie na open dag ASBR

November 2017 heeft de doorstart door DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. voor nieuw perspectief gezorgd voor ALDEL. Zij werd medio 2018 zelfs bijna de snelst groeiende werkgever van het Noorden. Een evenaring van de hoogtijdagen in de jaren negentig. ALDEL had medio 2018 met spoed nieuw personeel nodig om alle ambities waar te maken. Een hulpvraag die volledig aan ASBR werd toevertrouwd.

Marloes van der Mei (Manager HRM & Legal) over haar ervaring. ‘ALDEL en ASBR hebben in 2018 intensief samengewerkt. ALDEL stond voor een grote uitdaging; binnen een jaar 80 nieuwe medewerkers aantrekken om alle groeiambities mogelijk te maken. Ga er maar aan staan, dat vergt kennis van de arbeidsmarkt en een innovatieve speciale aanpak. Dit alles vonden we via ASBR’. ALDEL produceert hoogwaardig aluminium. Met behulp van het elektrolyseproces wordt uit aluinaarde, elektrolyt en elektriciteit vloeibaar aluminium geproduceerd in de zogenaamde Elektrolysehallen. Het vloeibare aluminium wordt vervolgens in de Gieterij gemengd, gegloeid, gegoten en uiteindelijk als aluminiumpalen en -plakken voor profielfabrieken en walserijen aan de klant geleverd.

‘We hebben op voordracht van ASBR samen open dagen voor sollicitanten georganiseerd om mensen op een andere manier kennis te laten maken met ALDEL. Het doel was een laagdrempelig, toegankelijk en met name informatief event, dat was althans het advies van Edwin Klomp dat we hebben overgenomen. Het genereren van aanmeldingen voor de open dagen lag volledig in handen van ASBR. Zij hebben de arbeidsmarktcommunicatie en het actief benaderen van potentieel volledig voor hun rekening genomen. En hoe! We hebben tot twee keer toe de inschrijving zelfs vroegtijdig moeten sluiten vanwege te veel aanmeldingen. DAMCO kan haar groeiambitie nu daadwerkelijk realiseren’.