Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen en ASBR zetten sollicitatieproces op zijn kop

“Eerst kennismaken en oriënteren, dan als IT professional pas solliciteren”. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft onder andere 12 vacatures voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. Samen met ASBR zet zij het sollicitatieproces binnenkort op zijn kop. Op donderdag 14 november van 15:00 tot 18:00 zetten we de deuren wagenwijd open voor hoger opgeleide IT-professionals met ervaring en ambitie. De nieuwe manier van werven. Het CIT gaat op advies van ASBR als ambitieuze organisatie graag eerst samen met potentiele kandidaten op ontdekkingstocht!  Zij zoekt Workplace Specialists, Site Reliabilty Engineers, Software Engineers en een ICT Developer. Zie www.rug.nl/join-the-cit/.

Direct contact met de nieuwe werkgever

De aanpak komt onder andere tegemoet aan de toenemende aversie van kandidaten om bijvoorbeeld via detacheerders indirect contact te hebben met een mogelijk nieuwe werkgever. Het gros van de professionals heeft ook steeds meer hekel aan het ‘traditionele solliciteren’. Zij wil niet langer uitgebreide motivatiebrieven schrijven. Geen afstandelijke afhandeling zonder te weten waar ze op reageren. Ze willen rechtstreeks contact met de mogelijk toekomstige werkgever waaraan ze direct – zonder tussenkomst van bureaus- vragen kunt stellen. Dat is met de inloop allemaal gefaciliteerd in het ICT-infrastructurele knooppunt van Noord-Nederland op Zernike.

Toets als IT-professional eerst of je jouw ambities kwijt kunt

Bekijk de inspirerende omgeving, doe indrukken op, spreek met de directie, managers, teamleiders, andere IT professionals en proef de sfeer. Bepaal na rondleidingen, de informatiemarkt en gesprekken met medewerkers die de rol nu uitvoeren of deze rol mogelijk bij jou past. Maak gebruik van de mogelijkheid voor speeddates. Laat je informeren over de diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Toets of je jouw ambities kwijt kunt in de mooie banen die we aan IT-professionals (HBO en WO) met ervaring te vergeven hebben. Besluit pas hierna of je daadwerkelijk gaat solliciteren. Reserveer wel even een plekje.

Centrum voor Informatie Technologie van de Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort als universiteit met ruim 30.000 studenten en ruim 6000 medewerkers tot de mondiale top 100. Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen is met ruim 260 medewerkers het leidende en meest toonaangevende nationaal en Europees instituut op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Binnen het CIT voel je 24/7 de passie, ambitie en innovatiedrang van hoogleraren, onderzoekers, docenten en studenten. Misschien is het wel geen toeval dat zij in ‘the city of talent’ Groningen gevestigd is; één van de meest bruisende steden van Nederland waar IT talent binnen een academische context tot bloei komt en innovatie, creativiteit en ondernemersgeest samengaan met gezelligheid en ontspanning.

Innovatieve data- en IT oplossingen

Het CIT ondersteunt en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs met innovatieve data- en IT-oplossingen. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de Rijksuniversiteit Groningen ging het CIT qua organisatiemodel onlangs over tot zo’n 22 zelforganiserende teams van 10 tot 15 medewerkers. Naast de Managing Board, Support en het ondersteunende domein Bedrijfsvoering (totaal 65 medewerkers), kent het CIT sindsdien vier domeinen te weten: Onderzoek (44 medewerkers), Onderwijs (53), Basiswerkplek (63 medewerkers) en Infrastructuur (38 medewerkers). De nieuwe werkwijze bevordert autonomie van alle betrokken IT-professionals, waardoor creativiteit, innovatie, een slagvaardige projectaanpak en maximale klanttevredenheid hand in hand gaan.

Transparante en slagvaardige procedure

De gehele werving- en selectieprocedure organiseert het Centrum voor Informatie Technologie in exclusieve samenwerking met ASBR. Gunstig voor kandidaten; ze staan zonder tussenkomst van derden rechtstreeks in contact met toekomstige mentoren en collega’s en krijgen direct een dienstverband bij de Rijksuniversiteit Groningen. Het Centrum voor Informatie Technologie biedt direct een arbeidsovereenkomst en betalen tevens alle coaching en opleidings- en ontwikkelkosten. Qua inschaling kennen alle vacatures, afhankelijk van opleiding en ervaring, een maximum salaris schaal 11, hetgeen een bruto maandsalaris van Euro 4.978,- op basis een fulltime dienstverband betekent. Lees meer over de aantrekkelijkheid van de Rijksuniversiteit Groningen als werkgever.

  • Na het bezoeken van de informatiemiddag kun sollicitanten tot en met dinsdag 19 november 23:59 zelf kiezen of ze solliciteren op een van de openstaande posities.
  • Ook voor directe sollicitaties is dit de deadline.
  • Kandidaten horen in beide gevallen uiterlijk 26 november of ze worden uitnodigt voor een van de interactieve selectiedagen op 4, 5 of 6 december te Groningen.
  • Geselecteerde kandidaten hebben uiterlijk 18 december een arbeidsvoorwaardelijk voorstel in jouw bezit.

Heb je vragen over onze aanpak en/of wil je vooraf meer weten over de procedure? Neem dan gerust contact op met Edwin Klomp (ASBR) via +31 6 55194295 of jointhecit@asbr.nl.