Selectieassessment

Wanneer je gaat voor “the perfect match”

Met een selectieassessment de juiste persoon op de juiste plaats dat is natuurlijk het doel.

Met een selectieassessment is de juiste persoon op de juiste plaats natuurlijk het doel. Het maken van de juiste match is echter een verantwoordelijke en complexe zaak, die vaak wordt onderschat. Want hoe vaak komt het niet voor dat een geselecteerde kandidaat de verwachtingen uiteindelijk niet waarmaakt? Een selectieassessment van ASBR maximaliseert de kans op een goede match.

 

Selectieassessment ASBR

Wat is een selectieassessment?

Een selectieassessment geeft inzicht in hoe iemand hoogstwaarschijnlijk kan of gaat functioneren in de toekomstige functie. Met een psychologisch onderzoek wordt doelgericht en objectief informatie verzameld over capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden. Om gedrag en vaardigheden in kaart te brengen worden, naast psychologisch onderzoek, ook praktijksimulaties ingezet. Zo ontstaat een goed inzicht in de capaciteiten en het werkelijke gedrag in de toekomstige functie.

Hoe ziet een selectieassessment eruit?

Hoe een selectieassessment eruit komt te zien hangt altijd af van de functie waarop gesolliciteerd wordt.

Zo zal voor een leidinggevende functie uiteraard getest worden op leiderschapskwaliteiten. Bij andere functies kan bijvoorbeeld meer de nadruk worden gelegd op de aanwezigheid van analytische vaardigheden, commerciële vaardigheden of het kunnen stellen van prioriteiten.

Voorafgaand aan het onderzoek brengen wij, samen met de opdrachtgever, de exacte vraagstelling, het functieniveau en de bijbehorende competenties in kaart.

Daarna krijgt de kandidaat een uitnodiging voor de assessmentdag. Tijdens de testdag krijgt de kandidaat op de vraagstelling afgestemde testen rondom persoonlijkheid, capaciteiten, motivatie en interesses voorgelegd alsmede een interview met een NIP geregistreerde psycholoog.

100% Garantie valt nooit te geven op een selectieassessment, maar de kans op een goede match valt wel te maximaliseren.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.