Ontwikkelassessment

Helder zicht op talenten, weten waar je staat!

‘Wat wil je echt?’ en ‘Wat kun je?’

Dit zijn belangrijke vragen waar iedereen met regelmaat bij stil zou moeten staan om plezier in het werk te hebben – en te houden! – en talenten volop te benutten en verder te ontwikkelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer de volgende vragen spelen:

“Zijn bij mij de noodzakelijke capaciteiten aanwezig om naar een nieuwe functie toe te kunnen groeien?”

“Ik functioneer in mijn huidige betrekking (nog) niet volledig / naar behoren. Welke mogelijkheden heb ik qua ondersteuning in mijn professionele ontwikkeling?”

“Ik ben “vastgelopen”. Welke functie past wel goed bij mij?”

Het inzetten van een ontwikkelassessment van ASBR is zeer zinvol wanneer dit soort vragen spelen.

 

Ontwikkelassessment ASBR

Een ontwikkelassessment maakt duidelijk waar iemand staat en wat de talenten en ontwikkelpunten zijn.

Geen ‘wishful thinking’ maar het echte verhaal. Zo kunnen gerichte vervolgstappen worden gezet die echt perspectief bieden en waarmee tijd en geld worden bespaard.

Hoe ziet een ontwikkelassessment eruit?

Hoe een ontwikkelassessment eruit komt te zien hang af van de vraagstelling en de kandidaat.  De vraagstelling wordt voorafgaand aan het assessment met de opdrachtgever geformuleerd.

Regelmatig voorkomende onderdelen zijn capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten, interessevragenlijsten, diepteinterview, praktijksimulaties en rollenspellen.

Op een later tijdstip wordt een ontwikkelgesprek ingepland. De rapportage, de mogelijkheden en de logische vervolgstappen worden besproken. De kandidaat ontvangt een goed – en bovenal reëel – advies, zodat gefundeerd, en met een frisse blik, vorm kan geven aan de toekomst. Hiertoe kunnen ook coachingstrajecten en opleidingen worden ingezet.

Waar sta jij? Wat zijn jouw talenten en ontwikkelpunten?

Meer informatie?

Neem contact met ons op.