Selectie high potentials Provincie Overijssel

Gepubliceerd op 15 mei 2019

ASBR en provincie Overijssel slaan handen ineen bij selectieproces high potentials

De arbeidsmarktcampagne voor de werving van 10 trainees voor de provincie Overijssel is in volle gang. High potentials reageren nu al in grote getale op de oproep om een kickstart van de carrière te maken bij Provincie Overijssel.

Gevarieerd traineeprogramma

Provincie Overijssel biedt recent afgestudeerden per 1 september 2019 een unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een programma van 24 maanden. Het programma kent vele elementen. Leren en werken en lerend werken. Persoonlijke ontwikkeling. Jezelf (beter) leren kennen. Eigen skills en vaardigheden ontdekken en tot bloei laten komen. Oriënteren binnen diverse disciplines. Deelnemen aan interessante projecten. Zelfs uitstapjes naar Brussel en Den Haag en andere werkgevers in de regio. Alles zit erin voor een oprechte kickstart van de carrière!

Selectieproces

Enthousiast en leergierig talent kan nog tot en met 19 mei 2019 reageren, waarna de provincie Overijssel en ASBR een uitgebalanceerd en slagvaardig selectieproces gaan doorlopen. Edwin Klomp namens ASBR hierover: ‘We kijken uit naar een prachtig proces, waarbij provincie Overijssel en ASBR de krachten bundelen om uiteindelijk 10 toptalenten aan te stellen. We werken dagelijks alleen maar met HBO- en WO-opgeleiden, maar deze groep high potentials en zeer recent afgestudeerden geven altijd weer een extra dimensie. Het energieniveau, de dynamiek en de levensfase van de respondenten zorgen iedere keer weer voor een dynamisch en bruisend proces’. Op de selectie dag zelf zal er onder andere een informatiemarkt worden gehouden, waarin de trainees kunnen spreken met diverse medewerkers en eerdere trainees uit diverse disciplines binnen provincie Overijssel. Het helpt in de oriëntatie en bij het maken van bewuste keuzes.

Drijfveren en ambitieniveau

‘We draaien het in feite om. We spreken over recent afgestudeerden, waarbij we er in eerste instantie vanuit gaan dat de capaciteiten aanwezig zijn. Ambitieniveau, engagement en drijfveren / motieven zijn daardoor veel meer onderscheidend. De top 100 van alle respondenten hebben na een voorselectie door ASBR bijvoorbeeld allemaal al een online persoonlijkheids- en prestatiemotivatietest gedaan. Pas later volgen er pitches, capaciteitentesten en interviews. ‘Weet je wat nu ook zo leuk is van deze aanpak en deze doelgroep? Of we kandidaten nu wel of niet toelaten in de selectieprocedure, we geven maar liefst 100 respondenten meer zelfinzicht en ontwikkelpunten mee. Ook hiermee geven we als ASBR richting aan de verdere carrière van jong talent, hoe pril die ook is. Dat is sinds 1991 nu eenmaal een belangrijke eigen drijfveer van ASBR. Door de opzet van het gehele selectieproces weet de provincie Overijssel zeker dat zij de top 10 binnen haar organisatie krijgt. Dat is natuurlijk de eigenlijke opdracht’.